Agenda

   

Maandag 16 oktober: Het parlement in de winkel 

Leden van de Commissies Binnenlandse zaken en Justitie in het Federaal parlement zullen voor een dag in de schoenen van een veiligheidsverantwoordelijke staan. Met welke uitdagingen wordt de handelaar geconfronteerd? Welke wettelijke aanpassingen zijn nodig om de veiligheid van klanten en personeel nog beter te garanderen? 

 

   

Dinsdag 17 oktober: Werkbezoek aan Nederland met Minister van Binnenlandse zaken Jan Jambon 

Onze Noorderburen hanteren al jaren een streng beleid rond winkelcriminaliteit. Door middel van verschillende instrumenten wordt de strijd met winkelcriminaliteit aangegaan. In dit kader organiseren wij een ontmoeting tussen de Belgische en Nederlandse ministers van Binnenlandse zaken. Samen met onze homoloog Detailhandel NL presenteren wij de verschillende initiatieven van beide landen rond winkelcriminaliteit en onderzoeken welke synergiën er ontwikkeld kunnen worden. 

 

   

Woensdag 18 oktober: Workshop “Omgaan met agressie”

Dag in, dag uit zorgt het winkelpersoneel ervoor dat winkels draaien. Zij zijn hierdoor de eerste slachtoffers van mogelijke agressie. Om dit fenomeen tegen te gaan en hen de nodige instrumenten aan te reiken, organiseren wij een opleiding rond agressie samen met de vertegenwoordigers van het personeel. 

 

   

Vrijdag 20 oktober: Het parlement in de winkel 

Leden van de Commissies Binnenlandse zaken en Justitie in het Federaal parlement zullen voor een dag in de schoenen van een veiligheidsverantwoordelijke staan. Met welke uitdagingen wordt de handelaar geconfronteerd? Welke wettelijke aanpassingen zijn nodig om de veiligheid van werknemers en personeel nog beter te garanderen?

 

   

Zaterdag 21 oktober: Dag zonder winkeldiefstal 

Belgische handelaars geven jaarlijks 22.000 winkeldiefstallen aan. Daarnaast zijn zij ook het slachtoffer van 844 gewapende overvallen en duizenden diefstallen met geweld. Om dit fenomeen tegen te gaan en de publieke opinie hierover te sensibiliseren organiseren wij voor de eerste keer de Dag zonder winkeldiefstal. Door middel van preventie en een nauwe samenwerking met de lokale politiezones gaat de handel de strijd tegen winkeldiefstal aan.