Verslag

Donderdag 20 oktober 

De handelaars zijn regelmatig het slachtoffer van cybercriminaliteit, phishing, valse elektronische waardebonnen en andere. Vanmorgen was er de de eerste workshop rond deze problematiek met Securitas en KPMG.

Woensdag 19 oktober

Vanmorgen waren er themazittingen in Tongeren en Hasselt.  De correctionele rechtbank van Hasselt behandelde negen zaken van winkelcriminaliteit.

De meeste beklaagden kwamen niet opdagen.  Volgens procureur Ine Claesen (links op de foto) is dat wel vaker het geval bij dergelijke dossiers.

 

Dinsdag 18 oktober

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) bezocht dinsdagmorgen, in het kader van Comeos' Week van de Veiligheid, enkele winkels in de Brusselse Nieuwstraat.

 

 

 

 

Maandag 17 oktober
De Week van de Veiligheid is vandaag van start gegaan! Op de correctionele rechtbank van Brussel werd deze ochtend door het parket van Halle-Vilvoorde een eerste thematische zitting rond winkelcriminaliteit gehouden. Hierbij werden 8 dossiers op de zitting behandeld. Op woensdag 19 en donderdag 20 oktober volgen er nog thematische zittingen in Brussel, Oudenaarde, Dendermonde, Tongeren, Hasselt en Gent.